KOLTUK YIKAMA

Evde koltuk yıkama 2 şekilde olur;
1-Eğer kılıfı çıkabilen bir koltuk takımınız varsa, onun temizlenmesi çıkarılıp yıkanması daha kolaydır. Yok ise, öncelikle elektrik süpürgesi ile koltukların araları dip köşe süpürülür. Evcil hayvan besliyorsanız onların tüyleri toplanır. Daha sonra koltuğun etiketinden ne tür temizlik maddesi kullanılacağı kontrol edilir. Bazı koltuklar su ve deterjan ile temizlenebildiği gibi bazılar kuru temizlenir.
2-Bu işi yapan profesyonel koltuk yıkama şirketleri eve gelerek onlarda koltuk türlerinden nasıl temizlenmesi kontrol edildikten sonra, koltuğa gerekli temizlik maddesi sıkılıp güçlü makine yardımıyla koltuğunuz temizlenmiş olur.
Önemli olan ister siz temizleyin ister temizlik şirketi temizlesin. Önemli olan evinizde bulunan koltuklarınız hijyenik ve temiz görünmesidir.

PERDE YIKAMA

Evlerimizin dekoru olan perdelerin temizlenmesi de özen gerektirir. Halılarda, koltuklarda olduğu gibi perdelerin de özelliklerine göre nasıl yıkama yapılacağı tespit edilir. Bazı perdeler çamaşır makinesinde kendiniz yıkayabilir, kullanılacak deterjan ayarlaması yapılıp özel perde yıkama seçenekleri kullanılabilir. Bazı perdeler ütü gerektirdiği gibi bazı perdeler ise çamaşır makinesinden çıkarıp nemli olarak asılabilir. Diğer bir seçenek yine bu işi yapan şirketler tercih edilebilir.
Bazı kumaş perdeler yıkama yapılamadan kuru temizleme ile de istenilen sonuç elde edilebilir. Yine hayatımızı kolaylaştıran stor perdeler özel bir mekanizma yardımı ile açılıp kapanmasından dolayı ev ve iş yerlerimizde tercih edilen dekordur. Bunların temizlenmesi, bu özelliklerinden dolayı özen gerekmektedir. Kumaşlarının özel olmasından dolayı, kendiniz ıslak bir bez veya köpükle kumaş dokusuna zarar vermeden silebilirsiniz. Bir başka seçenekte bu işi yapan perde yıkama şirketlerine teslim edebilirsiniz.

OVERLOK

Halı, kilim, örgü kazak, giysilerin kenarlarında bulunan saçak ve püskülümsü iplik parçalarının kapatılmasıdır. Bu işlem için halıcılar ve terziler özel makineler kullanmaktadır. Çok ince olan kumaşlar evde el becerisi olan kişiler tarafından da elde yapılabilir.
konusunu kısaca açıklamak gerekirse, giysi, örgü kazak, halı ve kilimlerin kenarlarında bulunan saçak ve püskülümsü kumaş veya iplik parçalarının kapatılması işlemidir. Bu işlem için özel makineler kullanılır. Bazen ince yapılı kumaşlarda bu işlemi el ile yapmak mümkün olmaktadır. Terziler veya ev hanımları makine olmadığında bu işlemi ince kumaşları sürfüle yöntemiyle ellerinde de yapmaktadırlar.