HALI NASIL YIKANIR?

Halı yıkamada çeşitli teknikler vardır. Halıların cinslerine göre farklılık gösterir. Halı yıkama fabrikaları öncelikle bunlar el dokuma, yün halı, fabrika halı diye sınıflandırır.
-ŞAMPUANLA HALI YIKAMA; Halının cinsine göre seçilen şampuan veya solüsyon köpürtülerek halıya sürülür. Köpükteki bileşim tanecikleri halıdaki kirlere yapışır ve bu şekilde kurutulur. Kuruyan halı vakumlu bir süpürge yardımı ile toz taneciklerinden temizlenmiş olur.
-DERİNLEMESİNE HALI YIKAMA; Bu işlem profesyonel halı yıkamacılar tarafından yapılır. Evlerden alınan halılar yine cinslerine göre ayrılır, öncelikle tozları alınır. Daha sonra tam otomatik makinelerde yıkanır, bundan sonraki aşama halıların kurutulması ve paketlenerek adreslerine teslim edilmesidir.
-BUHARLA HALI YIKAMA; Birçok yıka fabrikalarının uyguladığı sistemdir. Yüksek ısıda halılara verilen şampuanlı veya solüsyonlu su basınçla püskürtülerek halıdaki kirlerin yumuşamasına neden olur. Daha sonra halıdan vakumlu makine ile çekilir. Bu sistem ile halılardaki derinlemesine bulunan kirlerden, bakterilerden arınmış olur. Halı yıkama fabrikaları halıların cinsine göre kaç derece sıcak su verileceğini bildiği için onların sizin için değerli olan halılarınızı yıkaması uygundur.